Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Alcazare - reţeta de la doamna Jana

marți, 25 noiembrie 2014

Am incercat mai multe reţete, dar aceasta mi se pare cea mai bună.

Pentru bezele:
3 pahare de nuci, 1 pahar zahăr, 6 albuşuri
Albuşurile se bat cu puţină sare, apoi cu zahăr, ca la bezele.
Se adaugă şi o lingură bună cu făină.
Se fac rotunde.
Se coc pe fundul tăvii unse cu ulei
Crema:
6 gălbenuşuri se freacă cu 6 linguri de zahăr.
Se pun 2 linguri cu cacao, o lingură cu ness, 2-3 linguri cu lapte, rom.
Se pune pe foc şi se amestecă mereu cu o lopăţică, până se îngroaşă.
După ce s-a răcit, dar este caldă, se adaugă untul tăiat bucăţele - un pachet.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP