Aluat franțuzesc de post, cu ulei
sâmbătă, 24 martie 2012
Cantități.
700 g făină
1pahar sifon
320 g ulei
10 g drojdie
sare
Preparare:
1- 500 g de făină se amestecă ci 175 ml ulei, cu drojdia și sifonul. se face un aluat care se dă la rece.
2- 200 g de făină se amestecă cu 150 g ulei, ca să rezulte o pastă spumoasă.
Aluatul 1 se intinde ca o foaie de tăieței, se unge cu pasta 2, se rulează strâns.Se dă la rece.
Se împarte în 2 părți.
prima se intinde și se așează pe fundul tăvii, se înteapă cu furculița, se coace pe jumătate.
Se pune umplutură dorită, se acoperă cu a doua foaie (care e bine să fie ceva mai subțire), și se coace în continuare.
Umpluturi:
mere călite, dovleac călit cu nucă și pesmet, ciuperci, varză opărită sau călită, sau de dulce - carne, brânză, legume cu brânză.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu