Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Aluat franțuzesc de post, cu ulei

sâmbătă, 24 martie 2012

Cantități.
700 g făină
1pahar sifon
320 g ulei
10 g drojdie
sare

Preparare:
1- 500 g de făină se amestecă ci 175 ml ulei, cu drojdia și sifonul. se face un aluat care se dă la rece.
2- 200 g de făină se amestecă cu 150 g ulei, ca să rezulte o pastă spumoasă.
Aluatul 1 se intinde ca o foaie de tăieței, se unge cu pasta 2, se rulează strâns.Se dă la rece.
Se împarte în 2 părți.
prima se intinde și se așează pe fundul tăvii, se înteapă cu furculița, se coace pe jumătate.
Se pune umplutură dorită, se acoperă cu a doua foaie (care e bine să fie ceva mai subțire), și se coace în continuare.
Umpluturi:
 mere călite, dovleac călit cu nucă și pesmet, ciuperci, varză opărită sau călită, sau de dulce - carne, brânză, legume cu brânză.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP